Irklentė (SUP)

Rodyti filtrus
90 Produktai
Aktyvūs filtrai 0
Pagal spalvą
  • PILKA
  • ORANžINė
  • JUODA
  • MėLYNA
  • BALTA
  • žALIA
  • BESPALVė
  1. Nuolaida
    169,00 €
    270,00 € -37%

Irklentė arba SUP lenta

Plaukimas irklente - smagus laisvalaikio praleidimo būdas, kurį galima laikyti tarpiniu variantu tarp baidarių ir banglenčių sporto. Irklenčių sportas yra ne tik aktyvi, bet ir labai įdomi sportinė veikla, kuria galima užsiimti bet kokiame vandens telkinyje. Plaukimui subalansuota lenta dovanoja išties unikalią patirtį. Irklentės suteikia visiškai naują vandens pramogų perspektyvą.

Irklente plaukiantis žmogus turi žiūrėti tiesiai į vandenį, todėl jį aplanko jausmas, jog jis pats eina vandens paviršiumi. Be to - toks sportas užtikrina ne tik smagias pramogas vandenyje, bet ir pakankamai intensyvią kūno treniruotę.

Iš esmės, irklentės yra labai plačiai pritaikomos plaukimo lentos, kurios leidžia daryti viską, ko trokšta širdis. Su tokia lenta galima smagiai pramogauti, užsiimti joga ar tiesiog mėgautis gamtos vaizdiniais. Šis sportas suteikia galimybę sustiprinti bene visus kūno raumenis, todėl tokios lentos pasitarnauja ir figūros puoselėjimo labui.

Su plaukimo lenta galima įveikti ir ilgesnius atstumus, tad turistinio tipo irklentės puikiai tinka ir žygių metu. Tokia veikla patinka ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, todėl irklenčių pramogos - visada pasiteisinantis sprendimas norint praleisti gerų emocijų kupiną ir tikrai turiningą laiką su šeima.

Esate šio vandens sporto gerbėjas ir ketinate įsigyti irklentę? Kviečiame į svečius! Mūsų asortimente - pripučiamos ir standžios irklentės gera kaina bei, savaime suprantama, dar geresne kokybe. Siūlome pradedantiesiems, mėgėjams ir profesionalams pritaikytas plaukimo lentas bei visus, irklenčių sportui reikalingus atributus.

Decathlon asortimentą sudaro kruizinės, universalios, lenktyninės ir kitų rūšių plaukimo lentos, todėl kiekvienas pirkėjas nesudėtingai ras jo poreikius maksimaliai pateisinantį irklentės tipą. Plati irklenčių pasiūla lengvai pasiekiama ir mūsų internetinėje parduotuvėje, tad įsigyti priemonę, kuri užtikrins nepamirštamą laisvalaikį, galite nors dabar.

Kaip pasirenkamos irklentės?

Nors iš pažiūros visos irklentės atrodo labai panašiai, tačiau kiekviena irklentė yra skirtinga. Jeigu esate šio sporto naujokas, tuomet, greičiausiai, plaukimo lentos pasirinkimas bus tikras nelengva užduotis. Tik su tinkamai pasirinkta lenta galėsite mėgautis iš tikrųjų kokybiškomis ir maloniomis vandens pramogomis, todėl verta įsidėmėti kelias taisykles, kurios padės išsirinkti optimalų pirkinį.

Taigi, kokie yra esminiai dalykai, kuriuos reikia įvertinti renkantis vieno ar kito tipo irklentę?

Irklentės gamybos technologija

Pagal gamybos technologiją irklentės yra skirstomos į pripučiamas ir standžias plaukimo lentas. Jeigu lentą norite gabenti dviračiu, lėktuvu ar visuomeniniu transportu, tuomet racionalesnis sprendimas - pripučiama irklentė. Pripučiamos irklentės užima mažai vietos. Tokios lentos įprastai telpa į didesnio dydžio kuprinę, todėl jas galima transportuoti patogiai, nepatiriant didesnių keblumų.

Kietos irklentės - geras pasirinkimas turint nuosavą transporto priemonę, kurioje yra talpi bagažinė. Visgi, reikėtų įvertinti ir tai, jog tokio tipo irklentė reikalauja ir daugiau sandėliavimo vietos.

Irklentės gamybos technologija įtakoja ne tik tokios priemonės transportavimo pobūdį ar sandėliavimo reikalavimus, bet ir plaukimo stilių. Sakykim, pripučiama irklentė plūduriavimo metu užtikrina didesnį stabilumą, todėl tokio tipo lenta yra geresnis pasirinkimas naujokams, kurie ant lentos dar nesijaučia labai tvirtai.

Pripučiamos sup lentos yra geresnis variantas ir plaukikams, kurie lentą naudoja jogos tikslams. Bene visi pripučiamų irklenčių variantai yra šiek tiek lankstesni nei standūs lentų modeliai. Tai reiškia, jog šio tipo irklentė reikalauja kiek didesnių pastangų iriantis irklu.

Irklenčių tipai

Irklentės gali būti skirtingų tipų, į kuriuos būtina atsižvelgti norint sėkmingai įgyvendinti tokio pirkinio įsigijimo procesą. Pagrindiniai irklenčių tipai:

  • Irklentės varžyboms. Lenktyninės lentos leidžia išvystyti didesnį greitį. Tokios lentos įprastai pasižymi ilga, lengva ir siaura konstrukcija, kuri suteikia galimybę irtis greitai ir efektyviai. Varžyboms pritaikytomis irklentėmis gali irtis toli gražu ne visi plaukikai. Šios lentos reikalauja įgūdžių ir irklavimo patirties, todėl tokia lenta nėra geriausias pasirinkimas pradedančiajam.
  • Turistinės irklentės žygiams. Tokios irklentės puikiai tinka ilgesnėms turistinėms ekspedicijoms bei didesniems atstumams. Įprastai jos pasižymi kiek ilgesne konstrukcija bei smailesne nosimi. Tokios formos užtikrina geresnį slydimą vandens paviršiumi bei pasitarnauja didesnio greičio išvystymo tikslams, nes irklas iriasi našiau. Šios lentos užtikrina puikią pusiausvyrą tarp stabilumo ir greičio. Todėl jos yra geras pasirinkimas ir patyrusiems plaukikams, ir naujokams, kurie dar tik mokosi plaukti lenta. Dažniausiai ant tokių lentų pagrindo yra daugiau vietos, kuri pasitarnauja įvairių daiktų laikymui arba sakykim, vaikų ar augintinių transportavimui.
  • Universalios irklentės. Tokiomis lentomis komfortabiliai galima naudotis tiek ramiuose vandenyse, kuriuose nėra bangų, tiek įspūdingomis bangomis džiuginančioje jūroje ar vandenyne. Šio tipo lentos įprastai yra trumpesnės ir platesnės. Taip pat joms būdingos ne smailios, o apvalesnės formos. Tokios lentos yra pakankamai manevringos, tačiau tuo pačiu - tikrai stabilios. Todėl jos puikiai tinka tiek ekstremalams, kurie nori skrosti bangas, tiek pradedantiesiems, kurie dar negali pasigirti plaukimo stabilumu.

Irklenčių ilgiai

Irklentės ilgis - itin svarbi savybė, kuri daro įtaką tiek plaukimo stiliui, tiek sudėtingumui. Todėl renkantis bet kokio tipo irklentes, visada reikėtų atkreipti dėmesį ir į lentos ilgį. Patyrę plaukikai puikiai išmano plaukimo lenta subtilybes, todėl jie gali rinktis ilgį, pritaikytą mėgstamam plaukimo stiliui. Pradedantieji turėtų atsižvelgti ne į plaukimo stilių, o į savo ūgį.

Mažesnė irklentė visada yra manevringesnė. Su tokia lenta galima paprasčiau įveikti sudėtingesnius posūkius, bei, žinoma, išvystyti didesnį greitį. Visgi, trumpesnė lenta yra mažiau stabili. Ilgesnė irklentė įprastai pasižymi ir platesniu paviršiaus plotu, todėl ji geriau plūduriuoja ir yra žymiai stabilesnė. Jeigu irkluotojo ūgis yra mažas, jis neišvengiamai turi rinktis mažesnio dydžio lentą, nes su didele lenta jam tiesiog nebus patogu.

Didesniam plaukikui rekomenduojama rinktis ilgesnę bei platesnį paviršiaus plotą turinčią lentą. Jeigu norite lentą pasirinkti pagal plaukimo stilių, tuomet galite remtis šiomis taisyklėmis:

  1. Bangoms, kitaip tariant surf stiliaus plaukimui puikiai tiks trumpos, iki 2.7 m ilgio lentos.
  2. Universalios lentos, kurios puikiai tinka pradedantiesiems ir profesionalams plaukiantiems įvairiuose vandens telkiniuose, įprastai pasižymi 2.7 - 3.6 m ilgiu. Jos gali būti 300 cm, 320 cm ilgio ir pan.
  3. Varžyboms ir ilgiems turistiniams žygiams yra pritaikytos ilgiausios, 3.6 - 4.2 m lentos.

Svajojate apie irklentę? Įsigykite jau dabar

Irklentė - vandens pramogoms subalansuota priemonė, kurią tiesiog privalote įtraukti į savo vasaros atostogų planą! Mūsų internetinėje parduotuvėje už geras kainas parduodamos puikios kokybės irklentės, kurios dovanos nepamirštamą vasaros nuotykį.

Būtina paminėti, jog toks sportas įpareigoja įsigyti ne tik irklentę, bet ir kitus svarbius aksesuarus, kuriuos, be jokios abejonės, taip pat galime pasiūlyti. Mūsų asortimente - įvairių rūšių irklai, pelekai, pasaitai, vandeniui atsparūs dėklai, irklentės transportavimui pritaikyti krepšiai bei aibė kitų prekių, kurios neabejotinai pravers mėgaujantis irklenčių pramogomis.

Reikėtų nepamiršti, kad pripučiamai irklentei reikalinga ir kokybiška pompa. Pasirūpinome ir tuo! Siūlome įsigyti funkcionalias, tačiau itin kompaktiškas rankines pompas, kurios padės be didelių pastangų pripūsti irklentę per kelias minutes.

Norite skrosti vandeniu ir sužinoti, kaip atrodo iš tikrųjų neužmirštamos vandens pramogos? Kiekviena irklentė, kurią rasite mūsų parduotuvių lentynose, šią patirtį tikrai padovanos!