Snieglenčių batai

Rodyti filtrus
16 Produktai

Snieglentės batai

Kiekvienas snieglenčių sporto gerbėjas puikiai žino, jog šio užsiėmimo kokybei labai didelę įtaką daro snieglenčių batai. Slidinėjimo metu susiduriama ne tik su atšiauriomis oro sąlygomis, bet ir su įvairių traumų, skaudžių smūgių pavojumi. Todėl slidinėjimui skirta avalynė privalo atlikti dvejopą ar net trejopą paskirtį - saugoti nuo šalčio, sugerti smūgius ir užtikrinti gerą pėdos prilaikymą. Mūsų parduotuvėje išsirinkti šiuos kriterijus atitinkančius snieglenčių batus tikrai nebus sudėtinga. Siūlome tiek suaugusiems, tiek vaikams pritaikytą snieglenčių batų asortimentą, užtikrinantį maksimalų saugumą ir aukščiausią komforto lygį slidinėjimo metu.

Decathlon parduotuvės lentynose - pradedantiesiems ir pažengusiems subalansuoti, minkšti bei vidutinio kietumo batai, pateisinantys visiškai skirtingus snieglentininkų poreikius. Siūlome platų moteriškų, vyriškų ir vaikiškų slidinėjimo batų asortimentą. Šio žiemos sporto entuziastams pateikiame ir kitų, snieglentininkams aktualių prekių įvarovę.

Nuo UV spindulių apsaugantys akiniai, snieglenčių apkaustai, moteriški ir vyriški apatiniai slidinėjimo marškiniai, nevaržomą judėjimo laisvę užtikrinančios kelnės ir kitos prekės, kurios garantuoja, jog slidinėjimo trasoje būsite pasiruošę ir netikėčiausioms situacijoms. Jeigu tik dabar nusprendėte papildyti snieglenčių sporto gerbėjų gretas ir Jums reikalinga ne tik slidinėjimo apranga, bet ir snieglentė, Decathlon parduotuvėje Vilniuje ar bet kuriame kitame Lietuvos mieste, rasite ir platų, snieglenčių pasirinkimą. Mėgstantiems apsipirkti internetu, siūlome užsukti į internetinę parduotuvę ir patogiai įsigyti visas prekes, neiškėlus kojos iš namų.

Snieglenčių batai - kaip išsirinkti iš prekių gausybės?

Snieglenčių batai yra tai, nuo ko turėtų prasidėti snieglentininko aprangos formavimas. Snieglentės batų pasirinkimas šiais laikais tikrai be galo platus. Renkantis įprastus, kasdienai pritaikytus batus, svarbiausia - tinkamas dydis ir patrauklus dizainas. Snieglenčių batai turi būti ne tik gražūs, bet ir patogūs bei patogiai užveržiami tam, kad būtų užtikrintas komfortabilus slidinėjimo procesas.

Aptarkime, kokie yra svarbiausi dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis snieglenčių batus.

Batų suveržimo sistema

Batų suveržimo būdas - svarbi aplinkybė, į kurią ypatingą dėmesį turėtų atkreipti pradedantieji, dar neturintys susiformavusių tokių batų suveržimo įgūdžių. Snieglenčių batai dažniausiai papildomi šiomis suveržimo sistemomis:

  • Tradiciniai raišteliai. Raišteliai - klasikinis batų suveržimo metodas, kurį renkasi daugelis snieglentininkų. Raištelius visada patogu ir paprasta suveržti. Raištelių pagalba galima patogiai reguliuoti batą, koreguoti jo pločio parametrus. Batai su raišteliais išsiskiria lankstumo savybėmis, jie efektyviai priglunda ir prie itin plonos, ir prie stambesnės kojos. Vis tik, mėgaujantis slidinėjimo pramogomis, tokio tipo batai neretai atsilaisvina, todėl slidinėjimo eigoje juos reikia pakartotinai suveržti.
  • Greitai užtraukiami raišteliai. Kai kurie slidinėjimo batų modeliai papildyti ne tradiciniais, o greitai užtraukiamais raišteliais. Toks užtraukimo būdas suteikia galimybę skirtingu stiprumu suveržti pėdą ir blauzdą. Tokio tipo suveržimas pakankamai paprastas ir greitas, taip pat jį patogu naudoti mūvint storas pirštines.
  • Boa suvarstymo sistema. Ši užtraukimo technologija užtikrina greitą ir labai patogų bato prigludimo reguliavimą. Tokiuose batuose integruotas specialus mechanizmas, kurį galima pasukti ir užrakinti viena ranka, net ir mūvint pirštines. Tokia technologija padeda efektyviai reguliuoti atskirų kojos dalių sandarumą. Decathlon parduotuvėje rasite ne vieną snieglenčių batų modelį, papildytą Boa užtraukimo sistemomis. Svarbu paminėti, kad tokie batai ypač tinka pradžiamoksliams ir suteikia galimybę batų užveržimo procesą atlikti akimirksniu.

Slidinėjimo batų dydis

Snieglenčių batų dydį reikėtų rinktis atsižvelgiant ne tik į savo pėdos matmenis, bet ir į batų gamintoją bei konkretų batų modelį. Tam tikri batų modeliai gali būti mažinti arba didinti, todėl norint nesuklysti ir iš pirmo karto pasirinkti optimalų dydžio variantą, visada reikėtų remtis gamintojo pateiktomis dydžių lentelėmis.

Renkantis snieglenčių batų dydį, reikėtų atkreipti dėmesį ne tik į bato ilgį, bet ir į plotį. Didesnio dydžio batus avintiems snieglentininkams labiau tinka platesnės lentos. Analogiškai, smulkesnio sudėjimo, mažesnius batus avintiems snieglentininkams, rekomenduojama rinktis siauresnes lentas.

Snieglentės batų lankstumas

Snieglenčių batai gali būti skirtingo minkštumo - nuo visiškai minkštų iki itin standžių. Dėl patogumo savybių itin minkšti batai bus geras pasirinkimas pradedantiesiems. Pažengę arba laisvuoju stiliumi slidinėjantys snieglentininkai įprastai pirmen ybę teikia kietesniems batams. Daugelis gamintojų snieglenčių batų minkštumą vertina skaičiais nuo 1 iki 10:

  • Nuo 1 iki 2 - patys minkščiausi batai;
  • Nuo 3 iki 5 - vidutinio minkštumo batai;
  • Nuo 6 iki 8 - kieti batai;
  • Nuo 9 iki 10 - itin standūs batai.

Renkantis snieglenčių sportui subalansuotus batus, svarbu atkreipti dėmesį ir į bate esančio įdėklo savybes. Įdėklas - itin svarbi snieglenčių batų sudedamoji dalis, atsakinga už amortizaciją, stabilumą ir izoliaciją. Skirtingi batų modeliai gali turėti neišimamus arba išimamus įdėklus. Išimamus įdėklus galima greičiau ir efektyviau išdžiovinti.

Savo parduotuvės lankytojams stengiamės pasiūlyti kontrastingą snieglenčių batų, apkaustų bei kitų, snieglenčių sportui svarbių gaminių įvairovę. Todėl nuoširdžiai tikime, jog kiekvienas snieglentininkas mūsų parduotuvės lentynose be didelių pastangų ras visas prekes, kurios padės sumaniai pasiruošti šio žiemos sporto malonumams.